همه ما انسان ها خواهان سلامتی هستیم و برای رسیدن به این هدف به دنبال داشتن یک رژیم غذایی کامل هستیم که اعم از انواع میوه ها و سبزیجات تازه باشد،ولی همگی ما این موضوع را فراموش کرده ایم که منشأ این میوه ها و سبزیجات از دانه ها هستند.بیشتر دانه های خوراکی سر شار از مواد مغذی هستند و اگر ما خواهان بدنی سالم هستیم باید به مزایای این دانه ها توجه کنیم.
1.دانه چیا یا تخم شربتی
دانههای چیا، دانههای ریز سیاه رنگیاند، برگرفته از گیاه مریم گلی که
خواستگاه آن شبه جزایر اسپانیا میباشد و از خانوادهی نعناع هستند و به معنای «قدرت» می باشد.
دانه چیا حاوی کدام مواد مغذی است؟
این دانه مملو از مقادیر بسیار زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی می باشد،این دانه 10 برابر برنج حاوی فیبر ،8 برابر ماهی سالمون حاوی امگا3 و اسید چرب ،6 برابر شیر حاوی کلسیم و 3 برابراسفناج حاوی آهن می باشد.
فواید دانه چیا:
در کاهش وزن نقش بسیاری دارد،باعث تسکین درد مفاصل و از ابتلا شدن بدن به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت جلوگیری می کند و به دلیل اینکه این دانه هیچ گلوتنی ندارد برای افرادی که مبتلا به بیماری سلیاک(نوعی بیماری ژنتیکی) هستند بسیار مفید و سودمند است.
چگونه از دانه چیا می توان استفاده کرد؟
این دانهها به خودی خود طعم خاصی ندارند، بنابراین میتوان آنها را تقریبا به هر چیزی افزودکه در اینجا به چند مورد اشاره شده است:
- در غذاهای پختنی
- در سالاد ها
- همچنین میتوان روی غلات گندمی صبحانه، ماست، سبزیجات یا برنج بپاشید.
- آنها را میتوان به صورت خام مصرف نمود، در نوشیدنی خیس نمود، به فرنی یا پودینگ افزود و یا حتی به غذاهای پختنی اضافه نمود.
- از آنجایی که هم قادر به جذب آب و هم چربی هستند، میتوان آنها را برای غلظت سس و حتی در برخی دستور پختها جایگزین تخممرغ نمود.
2.دانه شاهدانه یا همپ
دانه شاهدانه یا همپ بر گرفته از گیاه شاهدانه است ولی خواص این دانه از خود گیاه شاهدانه بیشتر می باشد.
دانه شاهدانه حاوی کدام مواد مغذی است؟
دانههای شاهدانه دارای خواص تغذیهای فراوانی هستند و منبع خوبی از
اسیدهای چرب ضروری و اسیدهای آمینه ضروری و نیز مواد معدنی هستند.ین دانه سرشار از پروتئین نیز می باشد.
فواید دانه شاهدانه:
دانه شاهدانه برای سلامتی بدن بسیار مفید است،این دانه باعث تقویت سیستم ایمنی، تقویت سیستم قلبی عروقی بدن و همچنین باعث بازسازی سلول ها می شود.از آنجایی که این دانه هیچ THC(تتراهیدروکانابینول) را که نوعی ماده محرک عصبی می باشد را دربر ندارد،می توان بدون هیچگونه نگرانی مصرف نمود.
چگونه از دانه شاهدانه می توان استفاده کرد؟
در سالادها یا در اسموتی میوهایتان حتماً از این دانه ها ریخته و از خواص
آنها استفاده کنید. این دانه ها همچنین برای افزودن به غذاهایی که در فر
آماده میشوند، ماست و غلات نیز خوب هستند. در نهایت باید ذکر کرد که
شاهدانه فاقد گلوتن است.
3.دانه انار
انار یکی از میوه های
درختی است که دانههایی اغلب قرمز، و گاهی سفید، و یا به رنگهایی بین آن
دو دارد. رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه و یا تقریباً زرد است.
انار بومی مناطق شرق ایران تا کوههای هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شدهاست.
دانه انار حاوی کدام مواد مغذی است؟
دانه انار سرشار از آنتی اکسیدان است که از تشکیل رادیکال های آزاد در سلول ها جلوگیری می کند و نیز باعث سلامت سلول های بدن می شود.در بین آنتی اکسیدان های موجود در دانه انار آنتی اکسیدانی به نام پلی فنل وجود دارد که مانع ازابتلا به سرطان و بیماری های قلبی می شود.انار نیز مانند سایر میوه های قرمز رنگ حاوی ویتامین C است که باعث تقوت سیستم دفاعی بدن می شود.
فواید دانه انار:
آنتی اکسیدان موجود در دانه انار مانع از لخته شدن خون در بدن و همچنین باعث سلامت رگ ها،غضروف ها و مفاصل می شود و نیز فشار خون را تنظیم می کند، این دانه باعث پیشگیری از آرتروز می شود.
چگونه می توان از دانه انار استفاده کرد؟
- در سالاد
- به عنوان یک نوشیدنی سالم
- در کیک
4.دانه کتان
کتان اصالتاً متعلق به سرزمینهای ساحل مدیترانه شرقی تا کشور هندوستان میباشد.
دانه کتان حاوی کدام مواد مغذی است؟
دانه کتان منبع سرشاری از فیبر است که باعث سلامت سیستم گوارشی بدن می شود، همچنین این دانه حاوی پلی فنل و اسید لینولئیک(نوعی اسید چرب) می باشد که هر دوی این دو باعث سلامت بدن انسان می شود.
ادامه دارد...